ABOUT

Hi!

Mijn naam is Lieke, ik ben 26 jaar en woon in een leuke studio in Utrecht. Ik houd super veel van eten en zit het liefst met vriendinnen op het terras met een happie en een drankie. Of gezellig samen koken met een spelletje en een wijntje! Uit eten gaan is een hobby en dingen uitproberen in de keuken vind ik super leuk.

Ik houd van reizen en geef om de wereld met alle mooie natuur, mensen en dieren. Gelukkig gaat er een hoop goed in de wereld, maar er moet wel iets gaan veranderen in de manier waarop we met voedsel en de aarde omgaan. In verschillende documentaires zag ik hoeveel schade de vleesindustrie brengt aan het milieu maar ook op wat voor gruwelijke manier dieren worden geslacht. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Ik besloot een tijd geleden geen vlees meer te eten. Een uitgebreider artikel daarover vind je hier.

Deze blog ben ik eind 2019 begonnen. Ik ging een tijdje minder werken omdat ik tegen een burn-out aan liep. Ik kon slecht dingen lezen, een serie volgen lukte niet, gesprekken met mensen volgde ik niet en van drukke plekken kreeg ik al helemaal paniek. Ik moest iets doen, iets simpels. Zo dook ik steeds vaker de keuken en bereidde voor mezelf uitgebreide maaltijden, omdat ik het leuk vond maar het ook belangrijk vond om in deze periode extra goed voor mezelf te zorgen. Ik besteedde veel aandacht aan de opmaak en maakte er dan een leuke foto van. Zonde dat niemand die foto’s zag vond ik! Een instagram pagina beginnen vond ik best eng, maar heb ik toch gedaan. Ik kreeg super leuk reacties! En vragen over waar ze de recepten konden vinden… Zo is vegaliek.com begonnen :) Ik ben héél trots dat ik dit allemaal zelf heb opgezet!

In eerste instantie is de instagram/blog voor mij een plek om m’n creaties te dumpen. Stiekem hoop ik er ook anderen mee te kunnen inspireren, om wat minder vlees te eten en te leren dat gezonde recepten super lekker kunnen zijn!

Naast deze blog heb ik een fulltime baan als groepswerker in de psychiatrie, kickboks ik zo’n 3 keer per week en houdt ik van wandelen, vriendinnen en de sauna! Heb ik eindelijk weer genoeg geld gespaard dan ga ik het liefst een paar weken in m’n eentje backpacken. Afgelopen jaar ben ik in Indonesië geweest, what’s next?!

Liefs x

P.S. Wil je contact met mij? Zoek mijn instagram account op en stuur een DM!