Review: Ekomenu

Op instagram krijg ik steeds meer volgers en daardoor ook steeds vaker sponsoren die mij vragen nieuwe producten te testen en te promoten. Afgelopen maand werd ik benaderd door een tussenpersoon die mij heeft gevraagd om iets nieuws te proberen: Ekomenu. Ekomenu is een website waarop je complete maaltijden kunt bestellen die bij je thuisbezorgd worden. Super easy! Niet meer nadenken wat je gaat eten en je hoeft de supermarkt niet in want bijna alles dat je nodig hebt wordt geleverd. Misschien ken je de Ekoplaza wel?! Een supermarkt met biologische producten. De maaltijden van Ekomenu worden gemaakt met de producten van de Ekoplaza en zijn daarom lekker biologisch :)

De website en bestellen
De website van Ekomenu ziet er overzichtelijk en kleurrijk uit. Je kunt bij het bestellen van je maaltijdbox kiezen welke recepten je wil, voor hoeveel personen, voor hoeveel dagen maar ook of je bepaalde dieetwensen of allergieën hebt. Qua dieetwensen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vegetarische box, een eiwitrijke box, eentje voor het hele gezin, een met makkelijke maaltijden of een aangepast op een ketogeen dieet. Daarnaast kun je allergieën aanvinken waardoor je bijvoorbeeld geen recepten krijgt met gluten, noten, lactose en ga zo maar door. Ideaal dus! Persoonlijk vind ik dit wel een hele fijne tool omdat ik het liefst vegan en glutenvrij eet, wat soms nog best een uitdaging kan zijn.

Recepten
Nadat je je wensen hebt ingevuld krijg je een tal van recepten te zien waar je uit kunt kiezen. Ze worden gepresenteerd met een mooie foto waardoor alles er heerlijk en aantrekkelijk uit ziet. Ik vind de recepten origineel en zijn allemaal lekker gezond. Precies waar een foodie zoals ik van houd! Voorbeelden van een paar leuke recepten zijn: een doperwten-tuinbonen salade, taco’s gevuld met linzen, flammkuchen met venkel of een broodje ‘pulled portabella’.
Ik kreeg de recepten in een envelop los van mijn bestelling thuisgestuurd. De receptkaarten zagen er super mooi uit en de te volgen stappen waren helder. Leuk om de recept kaarten te bewaren voor later! Zo kun je je gerecht later zelf nog eens maken ;)

De levering
De maaltijden werden netjes op tijd thuis afgeleverd.
De producten waren per gerecht gesorteerd in een papieren zak en er stond duidelijk op vermeld voor welk gerecht de zak bestemd was. Vrijwel alle producten die in het gerecht moeten zitten in de zak, op de basis dingen zoals olie, peper/zout etc. na. Perfect afgestemd op de portie grootte ennnn biologisch natuurlijk! Het enige minpuntje vond ik dat de verse producten (groentes) niet heel lang houdbaar waren. Ik had 3 maaltijden besteld en de groenten van de derde maaltijd waren al wel wat slap geworden. Ik vermoed dat dit komt omdat het biologische producten zijn maar daar ben ik niet zeker van. Iemand hier ervaring mee?!

De maaltijden
De drie vegan maaltijden die ik kreeg waren: Quinoasalade met lentegroentes, Spicy tofu met kokosrijst en Koolsalade met bloemkoolnuggets. Ik vond de gerechten alle drie erg lekker en makkelijk te bereiden. Zo fijn om niet rond te hoeven dwalen in een drukke supermarkt zonder inspiratie! Ideaal :)

Kosten
Eerlijkheid gebied bij te zeggen dat de maaltijden wel wat aan de dure kant zijn, maar boodschappen doen in de Ekoplaza is nou eenmaal ook wat duurder omdat de kwaliteit van de producten wel echt beter is. Alles vers en biologisch! Hoe meer maaltijden je in één keer afneemt, hoe goedkoper de bestelling uiteindelijk wordt. Als voorbeeld: een vegetarische box met 3 gerechten voor 2 personen kost €42,99 inc. verzendkosten.

Mijn oordeel
Ik ben wel positief over Ekomenu! Het is gewoon lekker makkelijk omdat je de supermarkt niet in hoeft en niet na hoeft te denken over wat je wilt eten. Ik zal zeker geen 7 dagen per week via Ekomenu eten maar om zo nu en dan eens een box te bestellen om het mezelf gemakkelijk te maken en nieuwe recepten te ontdekken lijkt me top :)

Neem eens een kijkje op de website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s