The Vegantest: plantaardig eiwit

Iedere vrijdag test ik iets dat 100% vegan is. Meestal zijn het producten waarvan ik altijd de ‘normale’ of terwijl de dierlijke variant van gebruik maar omdat ik het liefst plantaardig eet ga ik voor veel dingen op zoek naar een vegan variant. Zo ook voor eiwit! Ik heb periodes dat ik vrij fanatiek sport en omdat ik sowieso geen vlees eet is een beetje extra eiwit dan goed voor het herstel van m’n spieren. Voorheen gebruikte ik eiwit shakes van Body&Fit. Body&Fit heeft ook een plantaardige variant en die heb ik geprobeerd, maar daar was ik toch echt niet zo enthousiast over.

In deze test: plantaardig eiwit van Orangefit. Ik bestelde voor €18,90 een proefpakketje met daarin;

  • 2x vanille 25g
  • 2x chocolade 25g
  • 2x aardbei 25g
  • 2x mango/perzik 25g
  • 500ml shake beker

Ik begon met de vanille smaak. Dit mixte ik met 150ml amandelmelk en 100ml water. De smaak ís echt even wennen, het smaakt absoluut anders dan dierlijk eiwit, maar het is zeker niet vies! Ik was er eigenlijk best blij verrast over. De andere smaakjes vond ik ook lekker maar wanneer ik een grotere verpakking koop, dan koop ik toch vaak vanille omdat ik het eiwit nog wel eens verwerk in een smoothiebowl of baksel en dan is vanille gewoon het lekkerst.

Deze eiwit is ook goed te gebruiken in een smoothie! Omdat het toch een eiwit shake blijft en ik dit an sich gewoon niet echt een traktatie vindt, heb ik een leuk receptje bedacht voor in de blender:

  • 1 schep vanille eiwit poeder
  • 100 gram ananas
  • 100 gram mango
  • 200ml kokosmelk

Zo heb je een heerlijke tropische eiwitrijke smoothie!

Orangefit heeft wat mij betreft prima en eerlijke prijzen en een hele goede service! Zo zetten ze je naam op de bestelling en ik werd een week na aankoop gebeld door een vriendelijke medewerker die mij vroeg wat ik van het product vond. Ik vond dat goede service!
Het enige jammere vind ik toch dat er een PLASTIC beker bij wordt geleverd. Ik heb zelf inmiddels een shakebeker van roestvrijstaal (beter schoon te maken, gaat langer mee, beter voor het milieu, gaat niet stinken) dus die had wat mij betreft achterwege mogen blijven.

Toch heb ik na het proefpakketje een zak vanille gekocht en is die inmiddels alweer half op ;)

Gebruik jij plantaardig eiwit? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s